Är det dags att flytta? Har du mer att bära och transportera än vad du klarar av på egen hand? Som tur är finns det hela företag som tillägnat sig åt att hjälpa dig med detta, de kallas för flyttfirmor.

Detta visste du förhoppningsvis redan om så istället för att förklara vad en flyttfirma är. Skall jag ägna den här artikeln åt att berätta om hur man hittar den absolut bästa firman och hur man förbereder sig inför en flytt.

Att packa ner sina saker i flyttkartonger med flyttfirmor och ställa i ordning möbler så att de är enkla att ta plocka upp och bära med sig är ganska självklart. Likaså att plocka ner tavlor från väggarna och även taklampor och dylikt.

bra flyttfirmorInnan man börjar ägna sig åt detta bör man dock ha kontaktat en flyttfirma som erixonflytt.se om man behöver professionell hjälp med sin flytt. Har man ett stort socialt nät med starka människor och gärna någon med lastbilskörkort så kan man förmodligen klara sig utan flyttfirma.

Om man inte har det däremot, kan man för enkelhetens skull gå in på nätet och söka upp en lämplig firma för ens flytt. Några saker som är bra att hålla koll på är att man bör välja ett företag som är seriöst och väletablerat. Det är tråkigt om ens saker går sönder under flytten på grund av oansvariga på flyttfirmor och en flyttfirma flyttanställda, dålig stuvning eller bristfällig säkring av lasten. Vissa saker går inte att ersätta med pengar såsom gamla släktklenoder eller liknande!

Dessutom kan oseriösa firmor försöka slingra sig ur att betala ersättning för eventuella skador.  Ännu värre är att det har hänt att hela laster blivit stulna och körda förmodligen utomlands för försäljning av godset! Låt inte detta hända dig. Anlita en auktoriserad och väletablerad flyttfirma så du kan känna dig lugn och trygg inför din flytt!

Att kika runt på bolagets hemsida brukar räcka för att skaffa sig en uppfattning, är de försäkrade? Har de några rekommendationer från tidigare kunder (gärna på en opartisk hemsida)?

Känns hemsidan bra är ett bara att ringa upp firman och berätta om ens situation, ofta får man en gratis offert relativt fort så man vet ungefär vad ens flytt kommer kosta.