Det finns många likheter mellan takläggare och plåtslagare, de är uppe på taken och bankar och slår. De är förhoppningsvis inte höjdrädda och de vet en del om hur ett tak bör skötas. Båda yrkesgrupperna är vana vid att rensa ur stuprör och skorstenar.

När man behöver få något sorts arbete utfört på sitt tak kan det vara svårt att veta vilken sorts hantverkare man skall kontakta. Det finns en ganska enkel tumregel, som inte alltid gäller men i de flesta fall fungerar den.
Gäller det något som rör plåt på taket kan man kontakta en plåtslagare, gäller det tegel, betong och papp är en takläggare oftast mer passande.

Men om det gäller ett plåttak då? Jo då är takläggaren ett bra alternativ, men plåtslagaren kanske också kan hjälpa dig. När det kommer till att lägga helt nya tak av alla sorter är takfirmor helt klart det bästa alternativet. Är det stuprör och dylikt man behöver sätta upp eller reparera är plåtslagaren rätt val, även så plåten runt skorstenen.

Rensning av stuprör kan både plåtfirmor och takfirmor hjälpa dig med. I många fall så har takfirmor som takläggarenistockholm.se och plåtslagare eller f.d. sådana anställda på firman, likaså har plåtfirmor ofta kompetens inom takläggning. Detta är såklart beroende på hur stora firmorna är men de som jobbar inom bygg brukar ha bred kompetens så de kan hjälpa dig med helhetslösningar för dina byggen.

Att veta vilken typ av firma man skall kontakta för olika arbeten med en takläggare Stockholm som kan vara mycket fördelaktigt när det kommer till pris. Ett plåt-företag kanske gärna vill få in så mycket jobb som möjligt och tackar ja till att lägga ett plåttak för dig trots att det inte är deras huvudkompetens, det kan leda till att arbetet tar längre tid, blir dyrare och inte blir lika bra gjort!

När det kommer till att lägga nya tak är ofta takföretagen överlägsna vad det gäller effektivitet i både tid och pengar!