En fråga som nästan alla småföretagare brottas med är hur de skall lägga upp sin marknadsföring. Det är inte alltid lätt att veta vad som kommer att generera intäkter och vad som bara är pengar i sjön. Särskilt när det kommer till digital marknadsföring, om man inte vet alls hur det fungerar. För en erfaren digital marknadsförare så är det relativt lätt att förstå ungefär vilken nytta en viss satsning kommer att göra, men för en vanlig småföretagare som inte är mer bekväm med internet än att Googla och titta på Facebook då och då så är det inte lika lätt.

Hur får du dina kunder?

En bra utgångspunkt är att titta på hur man får sina kunder i dagsläget, kanske man satsa hårdare i de kanaler som redan fungerar? Det måste ju inte vara digitalt, är man en webbyrå så är det mer troligt att ens kunder finns på internet – men för andra företag så är internet inte lika effektivt, så även om du har andra företagarvänner som haft stor framgång med att bygga hemsidor med webbyrå göteborg med digital marknadsföring så är det inte helt säkert att det fungerar likadant för din verksamhet eller i din bransch. Alla situationer är olika och det är oftast bäst att satsa mer på det som redan funkar än att testa nya utsvängningar.

Kontakta en webbyrå och prata med dem

Om du kontaktar en bra webbyrå och diskuterar lite med dem, berättar om din firma och din bransch så kan dem säkert ge dig bra råd i hur och var du bör marknadsföra dig online. En bra webbyrå kommer inte bara sälja på dig något, dem skall bry sig om det går bra för dig eller inte – annars är det ingen bra webbyrå, och i min erfarenhet så kan man känna av det ganska snabbt. Om personen i mötet bara är intresserad av att sälja sina tjänster eller om den faktiskt är intresserad av att hjälpa ditt företag framåt. Så leta först och främst efter en riktigt bra webbyrå som du är säker på vill dig väl, sedan kan ni diskutera marknadsföringskanaler och hemsidepriser.